Meer info smaakvermaak

De benaming High Wine en High Beer zijn denk ik voort gekomen uit de voor iedereen wel bekende High Tea. Bij High Tea denk je aan het gezellig samenzijn met je vrienden, het delen van  allerlei kleine zoete en wat hartige hapjes en kopjes thee in verschillende smaken.  Door het woordje ‘High’ voor de Wine en Beer te zetten krijg je gelijk een beeld wat hieronder wordt verstaan, het is gelijk herkenbaar. High Wine en de High Beer heeft dus dezelfde opzet als High Tea, maar met andere hapjes en andere drankjes.

De producten die ik gebruik voor de High Wine en High Beer komen allemaal van de ondernemers van Noord Beveland, zo komt het vlees van Slagerij Verburg, ambachtelijk vlees van de beste kwaliteit, de wijn koop ik bij de Woongalerij, waar je niet alleen terecht kan voor eigentijdse meubelen en bijzonder verrassende accessoires en kleding maar dus ook voor heerlijke wijntjes. Beide Winkels zijn te vinden in Kortgene. In eigen dorp Colijnsplaat haal ik de verse vis bij John’s Zeevishandel en alle overige benodigdheden haal ik bij de plaatselijke Spar, altijd gezellig. Het bier wordt gebrouwen bij het Goese Slot Oostende, niet op Noord Beveland maar toch in de buurt.

De High Wine Smaakvermaak bestaat uit toegankelijke wijn, wit, rood en/of Rose, de keuze is aan u. De ‘smaakvermaakjes’ komen uit eigen keuken en worden dus vers gemaakt en zijn ook wisselend. Veel variatie in smaak vind ik belangrijk bij deze hapjes. Daarnaast nog het ‘pak en hap lekker’, zoals wat olijfjes, glaasje pinda’s en meer wat goed smaakt bij een wijntje en gezelligheid. Zelf sta ik er altijd versteld van hoeveel tijd je kwijt bent aan het maken van deze kleine hapjes, daarom kan het voor veel mensen een uitkomst zijn om vrienden te ontvangen aan een gezellige aangeklede tafel met leuke hapjes, zonder daar zelf  kostbare tijd in te steken. Hoewel de hapjes bij elkaar de maag goed vullen, kan het niet als een volledige maaltijd beschouwd worden.

De High Wine Fruit de Mer daarentegen wel. Het is een complete maaltijd. De Fruit de Mer wordt koud geserveerd op een mooi plateau . De schaal en schelpdieren zijn afkomstig van John’s Zeevishandel in Colijnsplaat waar ook de voorbereidingen worden getroffen.. Een fles Prosecco past hier perfect bij maar gaat uw voorkeur liever naar een witte wijn of champagne dan is dat natuurlijk mogelijk. Ook staat er wat brood en boter op tafel. De Fruit de Mer met de bubbels op een wit aangeklede tafel…..ik vind het een Feestje……..

Ook is het mogelijk om arrangementen te combineren. De één drinkt liever een glas wijn en de ander probeert graag een speciaal biertje. Het is allemaal mogelijk. Samen komen we daar wel uit.

De High Wine Revival of the 60s/70s is wat grootser van aanpak. Dit omdat er heel wat attributen uit die tijd worden neergezet in uw kamer om de sfeer van toen te kunnen beleven. Een kaptafel, poefje, emza snackschalen, tafelkleed in oranje en bruintinten, vaasjes, telefoon met draaischijf , pick up, koffers met singels en LP’s, kleding en toebehoren, ik neem het allemaal mee om er een geslaagd feest van te maken. Het thema is op het moment erg populair op TV, zoals het programma van Linda de Mol, Terug naar 19xx. Verlangen we soms even terug naar die tijd of is het de herkenning: “O jaaa, dat weet ik nog”, “die hadden wij ook thuis”. “Dat maakte mijn moeder vroeger ook”. “Wauw, die kleding en dat haar”. Naast de aankleding wordt er een huiswijn geschonken,  eenvoudige hapjes zoals een gevuld ei of hamrolletje met asperges en meer geserveerd, dit samen met een leuk gezelschap……succes verzekerd!

De High Beer arrangementen, De Stoere Basis  en Voor Gevorderden zijn net weer wat anders.  Met de speciale kleinere ‘proef’glazen is het leuk om een flesjes met een ander  te delen en zo toch te kunnen proeven van 4 verschillende bieren. Wanneer u een combi maakt van de twee bierarrangementen dan worden er 8 gedeeld..………

Zoals gezegd wordt het Slot Oostende en Emelisse bier met zorg in het Zeeuwse Goes gebrouwen.

De plank met hapjes bestaan uit verschillende stukken kaas, worst en ham van Slagerij Verburg uit Kortgene, en nog aangevuld met wat zelf gemaakte hapjes . De arrangementen kunnen gecombineerd worden met de High Wine maar ook de High Beer arrangementen onderling.

Heeft u na de proeverij een favoriet biertje wat smaakt naar meer, kan ik daar ook voor zorgen.

Meer info, vragen of reserveren?

Neem contact op via mail of telefoon en samen bespreken wij uw wensen. Graag minimaal één week vooraf reserveren.

U geeft aan het tijdstip dat u uw gasten verwacht. Ik zorg dat voor die tijd de tafel opgedekt en aangekleed is. Ik ben weer weg voordat de eerste gasten binnenkomen. Het tijdstip dat alles weer opgehaald wordt is in overleg. U hoeft zelf niets af te wassen of schoon te maken.

Voor arrangementen buiten Noord Beveland  € 0.25 per km vergoeding.